Mindre grobund for skygge-IT med Office 365

12/6/2024

Mindre grobund for skygge-IT med Office 365

En del virksomheder må konstatere, at en stor andel af deres IT er såkaldt skygge-IT. Skygge-IT er blandt andet medarbejdernes brug eller køb af IT, som ikke er styret af virksomhedens IT-afdeling, på deres arbejds-computere og arbejds-smartphone – som f.eks. Facebook Messenger eller grupper, gmail, Google Docs eller Dropbox. En af mulighederne for at komme en del af det til livs kan være at understøtte med virksomhedsvalgte løsninger, der understøtter samme behov som den brugte skygge-IT.

Problemer med sikkerhed og GDPR
Ud over at skygge-IT skaber en rodet IT-infrastruktur, der kan gøre det svært at understøtte effektive forretningsprocesser, kan der også være problemer relateret til IT-sikkerhed og GDPR forbundet med det. Medarbejdere, der bruger skygge-IT, gør det som regel, fordi det er tjenester, de kender fra og bruger i deres fritid, som regel fordi det er bekvemt, og fordi de ikke er klar over virksomhedens regler for brug af IT.

Understøt med virksomhedsvalgte løsninger der opfylder samme behov
Skygge-IT kan være svært at undgå, men ved at italesætte problemet gennem dialog, indføre klare, synlige regler - og ved at støtte op med løsninger, der opfylder de samme behov for bl.a. bekvemmelighed, dialog og mulighed for at dele som online tjenesterne - kan man formentlig komme en del af problemet til livs.

Office 365 er bekvemt og giver mulighed for dialog og fildeling
Et af de værktøjer, der netop opfylder behovene for bekvemmelighed, dialog og mulighed for at dele filer er MS Office 365 for virksomheder.
Det består af det Office, medarbejderne kender, samt en række online tjenester – vel og mærke i et miljø, der er en del af virksomhedens officielle IT-miljø, og dermed i professionelle rammer, hvor der er styr på sikkerhed, økonomi, backup, brugeradgange og virksomhedens dokumenter og data.

Læs også
Effektiv IT-drift – disse områder kan din virksomhed fokusere på i 2020
5 fordele ved Office 365 til virksomheder



Sådan kommer din virksomhed i gang med Office 365
Når I køber en Office 365-løsning gennem ProInfo, får I en fast pris på implementeringen. Der er også mulighed for at få et tilbud om en supportaftale.