Meget indbygget sikkerhed i skyen

13/6/2024

Meget indbygget sikkerhed i skyen

I mange virksomheder arbejder man med fortrolige data, som virksomheden skal opbevare og håndtere på en sikker måde.
Spørgsmål som derfor ofte kommer frem, når jeg møder virksomheder, der overvejer at lægge deres data i skyen, er derfor ofte relaterede til sikkerhed i skyen.

Hos ProInfo anbefaler vi Microsoft Azure, når virksomheder overvejer cloud. Det gør vi, fordi Microsoft er førende inden for løsninger til skyen og arbejder professionelt med IT-sikkerhed - certificeringer, regulativer, transparens og dokumentation. Intet er 100% sikkert, men med Microsoft Azure kan man forvente et højt niveau af sikkerhed i relation til placering af data, tilgang til data, GDPR og certificeringer og compliance.

Også til voksende datamængder
Cloud-løsningen giver dermed et højt niveau af sikkerhed, og er måske særligt værd at overveje, når virksomheden er udfordret af voksende datamængder og øget kompleksitet.
Her giver det en cloud-baseret løsning ekstra god mening, fordi sikkerhed og skalerbarhed her går hånd i hånd.

Note: Proinfo leverer i stigende grad backup løsninger til servere, desktop og O365 baseret på Acronis, som vi mener er den bedste og stærkeste platform til formålet. Afregning baseret på GB – intet andet!

Kortlæg processerne
IT-sikkerhed i skyen handler ikke kun om teknik, men også om processer og mennesker. Når man lægger IT i skyen, er det således en god anledning til, at man også får ryddet op i mindre hensigtsmæssige processer eller kulturer.

Når man som virksomhed vælger en cloud-løsning som f.eks. Azure, anbefaler vi, at man bruger lejligheden til at kortlægge eller få bekræftet, hvem der skal have adgang til hvad, og hvilke processer der skal knytte sig til disse adgange.
Det kan vi også hjælpe med.


Martin Nyeng Christiansen, direktør / COO, ProInfo

Læs mere om hosting og Azure.
Hent gratis e-bog med introduktion til Azure og skyen - "Azure på jysk"