Hvad er din virksomheds næste digitaliseringsprojekt?

12/6/2024

Hvad er din virksomheds næste digitaliseringsprojekt?

Digitalisering i relation til mindre og mellemstore virksomheder er i høj grad at bruge IT til at forenkle og effektivisere arbejdsgangene, få endnu bedre styr på data, og til i endnu højere grad at kunne imødegå kunders og markeders fremtidige forventninger.


Nogle konkrete eksempler på, hvad man kan opnå med digitalisering, er: lavere omkostninger, bedre overblik og bedre information, færre fejl, mindre administration, større fleksibilitet, bedre tid til kerneforretningen – og et bedre fundament for fremtidig vækst og udvikling.

Det kan imidlertid være kompliceret at finde frem til, hvor eller hvad man som virksomhed med fordel kan digitalisere. Og hvordan man tager det første, eller det næste skridt.

Alle virksomheder er forskellige, og derfor anbefaler vi i ProInfo som udgangspunkt altid en individuel gennemgang af virksomhedens behov, arbejdsgange og nuværende IT-setup, når fokus er på mulige digitaliseringsprojekter.

Men når dét er sagt, så kan de fleste virksomheder have gavn af et eller flere af disse tiltag:

  • Hosting af virksomhedens data, applikationer eller programmer.

Placerer man som virksomhed sine data, filer, programmer eller applikationer ude af huset hos en professionel hosting-leverandør, slipper man for selv at skulle bruge ressourcer på drift og vedligehold af f.eks. servere, sikkerhedsopdateringer, osv. Samtidig får man ofte en mere forudsigelig økonomi og mulighed for hurtigt at skalere op og ned efter behov.
Se mere om hosting.

  • Microsoft Office 365 i skyen.

MS Office 365 for virksomheder er en abonnement-baseret Microsoft cloud-tjeneste, der er både overskuelig og fleksibel.
Mere om Office i skyen.

  • Etablering af (flere) hjemmearbejdspladser til medarbejderne

Hjemmearbejdspladser giver blandt andet nem, omkostningsbesparende og hurtig adgang til at holde virtuelle møder mellem medarbejdere på forskellige geografiske lokationer.

Mere om hjemmearbejdspladser

  • Sikker e-mail.

GDPR stiller nye krav til arbejdsgange og procedurer. Med en sikker e-mail løsning, fjerner man en stor del af det manuelle i forbindelse med at sende og modtage sikkert til forskellige parter eller modtage oplysninger via formularer på ens hjemmeside.
Mere om sikker e-mail.

  • Skræddersyede integrationsløsninger.

De fleste IT-konsulenter anbefaler i dag standardløsninger, og det er der en masse sund fornuft i - men er jeres processer ikke standard-egnede, og bruger I meget tid på at udføre dem manuelt, eller har I IT-systemer der ikke ”snakker sammen”, så kan en specialløsning være en god investering.
Se case-historierne.

Vi anbefaler som udgangspunkt altid, at man som virksomhed gør sig klart, hvilke fordele man ønsker at opnå ved digitalisering og/eller hvilke udfordringer, man ønsker at imødekomme - og derefter, i samarbejde med sin IT-partner, lægger en plan for de større eller mindre digitaliseringsprojekter, man som virksomhed ønsker at sætte i søen.