Beskyt virksomhedens data med backup og disaster recovery

12/6/2024

Beskyt virksomhedens data med backup og disaster recovery - også data i Office 365

Der er flere scenarier, der kan ødelægge din virksomheds data – f.eks. brand, rør- og vandskader, menneskelige fejl, hærværk eller cyberkriminalitet. Har din virksomhed Office 365, skal I også huske at sørge for, at der bliver taget backup, og at der er en plan for genskabelse af de data, der ligger her.

Har din virksomhed en plan for backup af jeres data? Og en plan for hvordan, I kan genskabe data, hvis uheldet er ude?

Forskellige typer af backup
Når man som virksomhed laver sin backup-plan, skal man forholde sig til, hvad der skal tages backup af – og hvor ofte.
I en virksomhed kan der være mange forskellige former for filer og data, processer og IT-udstyr, og derfor er det vigtigt at få kortlagt disse og få fastlagt krav til, hvor hurtigt de enkelte dele skal være tilgængelige igen efter et datatab. Det er resultatet af en sådan kortlægning, der angiver hvilken type eller typer af backup, der er den bedste løsning.

Office 365 kræver også backup
I dag har mange virksomheder Office 365. Nogle tror, at de indbyggede data retension services er nok til at sikre ens data, hvis uheldet er ude, men her skal man huske, at retention (mulighed for at gen-hente tidligere versioner eller filer) ikke er det samme som recovery (mulighed for at genskabe det tabte). I Office 365 har brugerne visse muligheder for at gemme tidligere versioner af dokumenter og e-mails - ofte kun fra en afgrænset periode - men Office 365 er et live-miljø uden integreret backup, og derfor er det virksomhedens eget ansvar, at der er tænkt over og lavet en backup- og data recovery-løsning.

Hvor længe kan din forretning tåle at være nede?
Disaster recovery er i vores optik et velgennemtænkt IT-setup og en veltilrettelagt - og testet - plan for, hvordan jeres virksomhed og forretning kommer op og køre igen efter IT-nedbrud og/eller tab af data.
Planen kan f.eks. indeholde en prioriteret liste over udstyr, data, applikationer og programmer, den accepterede nedetid for de enkelte dele, oplysninger om recovery team og procedurer, kommunikationsplan, etc.
Planen bør revideres og opdateres en gang om året.

Tal med os om backup og disaster recovery - så er din virksomhed bedst muligt hjulpet, hvis I skulle være så uheldige at miste jeres data.


Læs også

En god og sikker backup-løsning passer på virksomhedens data – også ved brand

Oversvømmelse kan påvirke virksomhedens IT-systemer

Har din virksomhed selv kompetencerne til at varetage den basale IT-drift?