5 forretningsmæssigt gode grunde til at benytte en ekstern IT-helpdesk

12/6/2024

5 forretningsmæssigt gode grunde til at benytte en ekstern IT-helpdesk

Hos ProInfo ser vi dem af og til – virksomheder i rivende udvikling, men hvor nogle ting går for langsomt, eksempelvis fordi telefonerne i den interne IT-support er rødglødende, og supporterne har måttet opgive at følge med i det daglige behov for brugersupport, eller fordi supportekspertisen på nogle områder er svær at holde opdateret.

Nogle af disse virksomheder vælger efter en tid at få en ekstern partner til at stå for IT-helpdesken. Og det viser vores erfaring, at de er glade for.

For det gør en forskel, når medarbejderne kan ringe til en supporter, som er nem at snakke med, og som præcis ved, hvordan deres problem skal løses. Så brugeren hurtigt kan komme videre.

Det giver dem, der før sad og tog telefoner tid til andre, vigtige opgaver, og mulighed for sparring på områder, hvor det kan være svært altid at være opdateret.

Og – ikke mindst – giver det forretningen
1) en skræddersyet og økonomisk overskuelig løsning – baseret på en SLA.
2) mulighed for at skrue op og ned for den eller de aftalte services i takt med forretningens behov (skalerbarhed og agilitet).
3) adgang til et bredere sæt af IT-kompetencer via sparring med specialisterne i den eksterne helpdesk.
4) færre omkostninger på eksempelvis uddannelsesområdet inden for IT.
5) adgang til rapportering og helpdesk-relaterede data, som kan danne basis for forenklinger, forbedringer og optimering af processer.

Der kan være meget værdi at hente ved at få en ekstern partner til at stå for IT-supporten i virksomheden.
Det vigtigste er større tryghed og mere overskud til at fortsætte den udvikling, virksomheden er i gang med.


”Ved et af mine seneste møder med en virksomhed, som har valgt at overlade helpdesk til os, sagde kunden, at den mest værdifulde oplevelse ifølge brugerne er, at de nu oplever en langt hurtigere hjælp, end tidligere. ProInfo tager ejerskab af brugerens problem, som bliver løst af en dansktalende ProInfo-medarbejder. Kunden sagde også, det at have tilfredse brugere, som kan arbejde uden større forsinkelser, har stor værdi i det daglige, hvor IT så kan tænke på udvikling i stedet for support”.
Martin Nyeng Christiansen, CCO, Cloud Service Performance, ProInfo.


Se mere om IT-helpdesk.