3 fordele ved Azure som du bør overveje

12/6/2024

Overvejer du og din virksomhed, om I skal i skyen? Eller clouden som det også kaldes - så er Microsoft Azure en mulighed. Azure tilbyder en lang række fordele, og man behøver ikke nødvendigvis opgive sig eget datacenter.

Microsoft Azure er en samling af integrerede cloudtjenester med blandt andet virksomhedsprogrammer som Office 365 og meget mere. Azure understøtter det bredeste udvalg af operativsystemer, programmeringssprog, strukturer, værktøjer, databaser og enheder.

3 klare fordele ved at bruge Azure for dig og din virksomhed

  • Du kan skalere efter behov og betale efter forbrug. Du risikerer ikke at overinvestere i eget IT-udstyr, og du har fuldt overblik over omkostningerne. Samtidigt slipper du for udgifter til hardware, strøm, køling, lokation, osv.
  • Dine data er godt beskyttet i skyen. Azure er anerkendt af EUs databeskyttelsesmyndigheder for at overholde de EU-lovene om beskyttelse af personlige oplysninger.
  • Du og dine kollegaer eller medarbejdere kan arbejde mere fleksibelt. Med Office 365 som cloud-løsning giver du medarbejderne friheden til at arbejde hvor som helst og på deres foretrukne enhed. Jeres dokumenter er gemt og beskyttet.

Skal man så opgive sit eget datacenter?
Nej, ikke nødvendigvis. Man kan lave det, man kalder en hybrid-løsning, hvor Azure integreres med det nuværende IT-miljø. Med en cloud-løsning slipper man blandt andet for hele tiden at skulle forholde sig til balancen mellem ikke at underinvestere eller overinvestere i IT. Det giver en fleksibilitet, som gør det muligt at skalere op og ned.Det kan få stor betydning, hvis man som virksomhed løber ind i uforudsete udviklinger, f.eks. i ens markeder eller i omgivelserne.

Er I klar til Azure?
ProInfo tilbyder en Cloud Readyness Assessment, hvor vi sammen med dig finder frem til, om det kan betale sig for dig og din virksomhed. Vi giver dig et overblik, før du tager beslutningen.

Vores Cloud Readyness Assessment består af 3 dele:

  • Dataindsamling og kortlægning. Vi installerer et plugin på jeres servere, som gør det muligt at udføre et mix af automatiseret dataindsamling.
  • Data- og omkostningsanalyse. I får overblik over hvilke systemer, der er egnet til skyen, og hvilke der ikke er. Samtidigt kortlægger vi omkostningerne.
  • Rapport med beskrivelse af afhængighederne i jeres infrastruktur så I har overblik over konsekvenserne ved at flytte i skyen, forslag til projektplan, økonomi og ROI-beregning, management og forslag til nest steps, m.m.

Dataindsamlingen tager ca. 2-3 uger, og prisen for rapporten afhænger af jeres nuværende infrastruktur m.m.

Baseret på vores erfaringer kan de fleste forvente en positiv ROI på under 12 måneder.

Download whitepaper
Vil du vide mere? Download vores whitepaper "Azure på jysk". Det er gratis.